Pomerio 2022 IGT Costa Toscana Rosso EKO
Fruktig smak med inslag av röda körsbär, skogshallon, örter och anis.
Passar till: Charkbricka, pizza margherita , pasta bolognese, pasta med salsiccia, svamp och örter samt lättare kötträtter.
Typ: Rött vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: 80 % Sangiovese, 10 % Canaiolo, 10 % Malvasia nera
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13,5%
Tillverkning Druvorna skördas i flera omgångar från slutet september/början av oktober från ca 35 år gamla vingårdar. Druvorna macerar med skal i låg temperatur (15°C) i små betongtankar och ekologisk utvald jäst tillsätts. Jäsning pågår i 2-3 veckor. Vinet ligger på större betongfat i ca 6 månader där malolaktisk jäsning sker. Vinet lagras på flaska i cirka 6 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 10156
Best nr Systembolaget: 77358
Producent: Marina Romin
Fruktig smak med inslag av röda körsbär, skogshallon, örter och anis.
Passar till: Charkbricka, pizza margherita , pasta bolognese, pasta med salsiccia, svamp och örter samt lättare kötträtter.
Typ: Rött vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: 80 % Sangiovese, 10 % Canaiolo, 10 % Malvasia nera
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13,5%
Tillverkning Druvorna skördas i flera omgångar från slutet september/början av oktober från ca 35 år gamla vingårdar. Druvorna macerar med skal i låg temperatur (15°C) i små betongtankar och ekologisk utvald jäst tillsätts. Jäsning pågår i 2-3 veckor. Vinet ligger på större betongfat i ca 6 månader där malolaktisk jäsning sker. Vinet lagras på flaska i cirka 6 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 10156
Best nr Systembolaget: 77358
Producent: Marina Romin
Fruktig smak med inslag av röda körsbär, skogshallon, örter och anis.
Passar till: Charkbricka, pizza margherita , pasta bolognese, pasta med salsiccia, svamp och örter samt lättare kötträtter.
Typ: Rött vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: 80 % Sangiovese, 10 % Canaiolo, 10 % Malvasia nera
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13,5%
Tillverkning Druvorna skördas i flera omgångar från slutet september/början av oktober från ca 35 år gamla vingårdar. Druvorna macerar med skal i låg temperatur (15°C) i små betongtankar och ekologisk utvald jäst tillsätts. Jäsning pågår i 2-3 veckor. Vinet ligger på större betongfat i ca 6 månader där malolaktisk jäsning sker. Vinet lagras på flaska i cirka 6 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 10156
Best nr Systembolaget: 77358
Producent: Marina Romin