Aura Vermentino 2022 IGT Costa Toscana Vermentino EKO
Frisk elegant smak med blommiga toner och inslag av vit persika, örter, honung och grapefrukt.
Passar till: Fisk & skaldjur, grekisk sallad, kycklinggryta med touch av citrus, rostade grönsaker, pastarätter med färska örter och rätter med getost.
Typ: Vitt vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: Vermentino
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%
Tillverkning Druvorna skördas tidigt på morgonen i mitten av september från vingårdar på ca 140 m höjd. De avstjälkas, pressas försiktigt och macerar med skal på låg temperatur (10° C) i gamla betong tankar. Vinet ligger på jästfällningen i ståltank under ca 6 månader med regelbunden "batonnage" för att ge ytterligare arom. Det tappas på flaska och vilar minst 4 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 20138
Best nr Systembolaget: 74889
Producent: Marina Romin
Frisk elegant smak med blommiga toner och inslag av vit persika, örter, honung och grapefrukt.
Passar till: Fisk & skaldjur, grekisk sallad, kycklinggryta med touch av citrus, rostade grönsaker, pastarätter med färska örter och rätter med getost.
Typ: Vitt vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: Vermentino
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%
Tillverkning Druvorna skördas tidigt på morgonen i mitten av september från vingårdar på ca 140 m höjd. De avstjälkas, pressas försiktigt och macerar med skal på låg temperatur (10° C) i gamla betong tankar. Vinet ligger på jästfällningen i ståltank under ca 6 månader med regelbunden "batonnage" för att ge ytterligare arom. Det tappas på flaska och vilar minst 4 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 20138
Best nr Systembolaget: 74889
Producent: Marina Romin
Frisk elegant smak med blommiga toner och inslag av vit persika, örter, honung och grapefrukt.
Passar till: Fisk & skaldjur, grekisk sallad, kycklinggryta med touch av citrus, rostade grönsaker, pastarätter med färska örter och rätter med getost.
Typ: Vitt vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: Vermentino
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%
Tillverkning Druvorna skördas tidigt på morgonen i mitten av september från vingårdar på ca 140 m höjd. De avstjälkas, pressas försiktigt och macerar med skal på låg temperatur (10° C) i gamla betong tankar. Vinet ligger på jästfällningen i ståltank under ca 6 månader med regelbunden "batonnage" för att ge ytterligare arom. Det tappas på flaska och vilar minst 4 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 20138
Best nr Systembolaget: 74889
Producent: Marina Romin