Boccanera 2021 Terre di Pisa Rosso EKO
Frisk kryddig smak med inslag av viol, mogna körsbär, skogshallon, rostad oliv, sötlakrits och färska örter.
Passar till: Örtkryddad lammstek, filé, ryggbiff eller annat fint kött med mustiga såser, vilträtter, svamprisotto och lagrade hårdostar.
Typ: Rött vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: 70 % Sangiovese, 30 % Foglia Tonda
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14,5%
Tillverkning Druvorna skördas i flera omgångar från slutet september till början av oktober från ca 35 år gamla vingårdar. Foglia Tonda skördas någon vecka före Sangiovese. Druvorna macerar med skal i låg temperatur (15°C) i små betongtankar och ekologisk utvald jäst tillsätts. Jäsning pågår cirka 3 veckor. Druvmusten från Foglia Tonda ligger på 400 liters franska ekfat i 12 månader och Sangiovese vilar på större betongfat i ca 12 månader där vinet genomgår malolaktisk jäsning. Innan vinet tappas på flaska görs den slutliga blandningen med 70 % Sangiovese och 30 % Foglia Tonda. Vinet lagras på flaska i minst 6 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 10157
Best nr Systembolaget: 75845
Producent: Marina Romin
Frisk kryddig smak med inslag av viol, mogna körsbär, skogshallon, rostad oliv, sötlakrits och färska örter.
Passar till: Örtkryddad lammstek, filé, ryggbiff eller annat fint kött med mustiga såser, vilträtter, svamprisotto och lagrade hårdostar.
Typ: Rött vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: 70 % Sangiovese, 30 % Foglia Tonda
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14,5%
Tillverkning Druvorna skördas i flera omgångar från slutet september till början av oktober från ca 35 år gamla vingårdar. Foglia Tonda skördas någon vecka före Sangiovese. Druvorna macerar med skal i låg temperatur (15°C) i små betongtankar och ekologisk utvald jäst tillsätts. Jäsning pågår cirka 3 veckor. Druvmusten från Foglia Tonda ligger på 400 liters franska ekfat i 12 månader och Sangiovese vilar på större betongfat i ca 12 månader där vinet genomgår malolaktisk jäsning. Innan vinet tappas på flaska görs den slutliga blandningen med 70 % Sangiovese och 30 % Foglia Tonda. Vinet lagras på flaska i minst 6 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 10157
Best nr Systembolaget: 75845
Producent: Marina Romin
Frisk kryddig smak med inslag av viol, mogna körsbär, skogshallon, rostad oliv, sötlakrits och färska örter.
Passar till: Örtkryddad lammstek, filé, ryggbiff eller annat fint kött med mustiga såser, vilträtter, svamprisotto och lagrade hårdostar.
Typ: Rött vin
Ursprung: Terre di Pisa, Toscana
Druva: 70 % Sangiovese, 30 % Foglia Tonda
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14,5%
Tillverkning Druvorna skördas i flera omgångar från slutet september till början av oktober från ca 35 år gamla vingårdar. Foglia Tonda skördas någon vecka före Sangiovese. Druvorna macerar med skal i låg temperatur (15°C) i små betongtankar och ekologisk utvald jäst tillsätts. Jäsning pågår cirka 3 veckor. Druvmusten från Foglia Tonda ligger på 400 liters franska ekfat i 12 månader och Sangiovese vilar på större betongfat i ca 12 månader där vinet genomgår malolaktisk jäsning. Innan vinet tappas på flaska görs den slutliga blandningen med 70 % Sangiovese och 30 % Foglia Tonda. Vinet lagras på flaska i minst 6 månader innan försäljning.
Beställs per styck
Best nr restaurang: 10157
Best nr Systembolaget: 75845
Producent: Marina Romin