Poesia Etna Rosé - EKO
Frisk doft av nypon och sötfruktiga röda bär. Aromatisk smak av jordgubbar, hallon och mandelmassa.
Passar till: Smakrika fisk- och skaldjursrätter gärna med sälta och citrus, stekt tonfisk med fyllig sås och matiga sallader t ex sallad nicoise. Serveras svalt gärna 15-18 grader.
Typ: Rosé vin
Ursprung: Etna DOC Sicilien
Druva: Nerello Mascale
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%
Tillverkning: Druvorna skördas i slutet av september från vingårdsläget Corvo på norra sidan av Etna. Druvorna avstjälkas och juicen har skalkontakt i ca 8 tim för att ge aromer och färg. Musten jäser med hjälp av naturlig jäst på temperaturkontrollerad ståltank i 2-3 veckor. Vinet ligger sen kvar på jästfällningen i ståltank i ca 5 månader. Slutligen tappas det på flaska där det vilar minst 12 månader innan försäljning.
Best nr systembolaget: 59326
Best nr restaurang: 30105
Frisk doft av nypon och sötfruktiga röda bär. Aromatisk smak av jordgubbar, hallon och mandelmassa.
Passar till: Smakrika fisk- och skaldjursrätter gärna med sälta och citrus, stekt tonfisk med fyllig sås och matiga sallader t ex sallad nicoise. Serveras svalt gärna 15-18 grader.
Typ: Rosé vin
Ursprung: Etna DOC Sicilien
Druva: Nerello Mascale
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%
Tillverkning: Druvorna skördas i slutet av september från vingårdsläget Corvo på norra sidan av Etna. Druvorna avstjälkas och juicen har skalkontakt i ca 8 tim för att ge aromer och färg. Musten jäser med hjälp av naturlig jäst på temperaturkontrollerad ståltank i 2-3 veckor. Vinet ligger sen kvar på jästfällningen i ståltank i ca 5 månader. Slutligen tappas det på flaska där det vilar minst 12 månader innan försäljning.
Best nr systembolaget: 59326
Best nr restaurang: 30105
Frisk doft av nypon och sötfruktiga röda bär. Aromatisk smak av jordgubbar, hallon och mandelmassa.
Passar till: Smakrika fisk- och skaldjursrätter gärna med sälta och citrus, stekt tonfisk med fyllig sås och matiga sallader t ex sallad nicoise. Serveras svalt gärna 15-18 grader.
Typ: Rosé vin
Ursprung: Etna DOC Sicilien
Druva: Nerello Mascale
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%
Tillverkning: Druvorna skördas i slutet av september från vingårdsläget Corvo på norra sidan av Etna. Druvorna avstjälkas och juicen har skalkontakt i ca 8 tim för att ge aromer och färg. Musten jäser med hjälp av naturlig jäst på temperaturkontrollerad ståltank i 2-3 veckor. Vinet ligger sen kvar på jästfällningen i ståltank i ca 5 månader. Slutligen tappas det på flaska där det vilar minst 12 månader innan försäljning.
Best nr systembolaget: 59326
Best nr restaurang: 30105