Norma Etna Rosso

0,00 kr

Finstämd kryddig smak med hög syra och inslag av fat, röda vinbär, skogshallon, körsbär, örter och vanilj.

Passar till: Entrecôte eller annat fint kött med fet sås, Grillad tonfisk, kryddiga grytor på oxkött, lamm eller kyckling. Smakrik pasta med t ex salsiccia och matig pizza samt till lagrad smakrik ost t ex kittost. Serveras svalt gärna 15-18 grader.
Typ: Rött vin
Ursprung: Etna DOC Sicilien
Druva: Nerello Mascale
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%

Tillverkning: Druvorna skördas i slutet av september från vingårdsläget Bonanno på 800 m höjd på norra sidan av Etna. Jorden är vulkanisk morän med hög mineralitet. Druvorna macerar på låg temperatur och jäser på ståltank i 2-3 veckor med naturlig jäst från skalen. Vinet ligger på 225 liters ekfat i ca 8-9 månader där malolaktisk jästning sker. Slutligen tappas vinet på flaska där det vilar minst 12 månader innan försäljning.

Best nr systembolaget: 59059
Best nr restaurang: 10152

Antal:
Lägg i kundvagnen

Finstämd kryddig smak med hög syra och inslag av fat, röda vinbär, skogshallon, körsbär, örter och vanilj.

Passar till: Entrecôte eller annat fint kött med fet sås, Grillad tonfisk, kryddiga grytor på oxkött, lamm eller kyckling. Smakrik pasta med t ex salsiccia och matig pizza samt till lagrad smakrik ost t ex kittost. Serveras svalt gärna 15-18 grader.
Typ: Rött vin
Ursprung: Etna DOC Sicilien
Druva: Nerello Mascale
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%

Tillverkning: Druvorna skördas i slutet av september från vingårdsläget Bonanno på 800 m höjd på norra sidan av Etna. Jorden är vulkanisk morän med hög mineralitet. Druvorna macerar på låg temperatur och jäser på ståltank i 2-3 veckor med naturlig jäst från skalen. Vinet ligger på 225 liters ekfat i ca 8-9 månader där malolaktisk jästning sker. Slutligen tappas vinet på flaska där det vilar minst 12 månader innan försäljning.

Best nr systembolaget: 59059
Best nr restaurang: 10152

Finstämd kryddig smak med hög syra och inslag av fat, röda vinbär, skogshallon, körsbär, örter och vanilj.

Passar till: Entrecôte eller annat fint kött med fet sås, Grillad tonfisk, kryddiga grytor på oxkött, lamm eller kyckling. Smakrik pasta med t ex salsiccia och matig pizza samt till lagrad smakrik ost t ex kittost. Serveras svalt gärna 15-18 grader.
Typ: Rött vin
Ursprung: Etna DOC Sicilien
Druva: Nerello Mascale
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 13%

Tillverkning: Druvorna skördas i slutet av september från vingårdsläget Bonanno på 800 m höjd på norra sidan av Etna. Jorden är vulkanisk morän med hög mineralitet. Druvorna macerar på låg temperatur och jäser på ståltank i 2-3 veckor med naturlig jäst från skalen. Vinet ligger på 225 liters ekfat i ca 8-9 månader där malolaktisk jästning sker. Slutligen tappas vinet på flaska där det vilar minst 12 månader innan försäljning.

Best nr systembolaget: 59059
Best nr restaurang: 10152