Barolo Serralunga DOCG 2019
Nyanserad doft av körsbär, nypon, rosor, anis, tryffel. Elegant, komplex smak med fatkaraktär och hög syra, inslag av körsbär, chark, anis, rosor, nypon, kakao, peppar och ceder.
Passar till: Köttgrytor och smakrika rätter gärna med lök och svamp. Ankbröst med skysås, potatisgratäng med parmigiano och valfritt protein. Italienarna väljer färsk pasta med hyvlad svart eller vit tryffel och parmesan. Serveras vid ca 18°C
Typ: Rött vin
Ursprung: Serralunga d'Alba Piemonte, Italien
Druva: Nebbiolo
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14,5%
Tillverkning: Druvorna odlas i östra delarna av Barolo i kommunen Serralunga d'Alba och kommer från vingårdsläget Margheria. De skördas för hand i mitten av oktober och selekteras noggrannt för att få fram ett vin av bästa kvalitet. Vinet lagras på slovenska ekfat "botti" i 38 månader. Kan lagras 5-10 år. Produktion 1500 flaskor.
Best nr systembolaget: 73764
Best nr restaurang: 10150
Nyanserad doft av körsbär, nypon, rosor, anis, tryffel. Elegant, komplex smak med fatkaraktär och hög syra, inslag av körsbär, chark, anis, rosor, nypon, kakao, peppar och ceder.
Passar till: Köttgrytor och smakrika rätter gärna med lök och svamp. Ankbröst med skysås, potatisgratäng med parmigiano och valfritt protein. Italienarna väljer färsk pasta med hyvlad svart eller vit tryffel och parmesan. Serveras vid ca 18°C
Typ: Rött vin
Ursprung: Serralunga d'Alba Piemonte, Italien
Druva: Nebbiolo
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14,5%
Tillverkning: Druvorna odlas i östra delarna av Barolo i kommunen Serralunga d'Alba och kommer från vingårdsläget Margheria. De skördas för hand i mitten av oktober och selekteras noggrannt för att få fram ett vin av bästa kvalitet. Vinet lagras på slovenska ekfat "botti" i 38 månader. Kan lagras 5-10 år. Produktion 1500 flaskor.
Best nr systembolaget: 73764
Best nr restaurang: 10150
Nyanserad doft av körsbär, nypon, rosor, anis, tryffel. Elegant, komplex smak med fatkaraktär och hög syra, inslag av körsbär, chark, anis, rosor, nypon, kakao, peppar och ceder.
Passar till: Köttgrytor och smakrika rätter gärna med lök och svamp. Ankbröst med skysås, potatisgratäng med parmigiano och valfritt protein. Italienarna väljer färsk pasta med hyvlad svart eller vit tryffel och parmesan. Serveras vid ca 18°C
Typ: Rött vin
Ursprung: Serralunga d'Alba Piemonte, Italien
Druva: Nebbiolo
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14,5%
Tillverkning: Druvorna odlas i östra delarna av Barolo i kommunen Serralunga d'Alba och kommer från vingårdsläget Margheria. De skördas för hand i mitten av oktober och selekteras noggrannt för att få fram ett vin av bästa kvalitet. Vinet lagras på slovenska ekfat "botti" i 38 månader. Kan lagras 5-10 år. Produktion 1500 flaskor.
Best nr systembolaget: 73764
Best nr restaurang: 10150